Dakloze Angelo wordt poffertjesbakker in Hoek van Holland

Begin dit jaar kocht Angelo met zijn laatste beetje geld een tent en ging uit protest slapen in het Zuiderpark. Daar kwam een einde aan toen hij door de politie werd verzocht het park te verlaten, omdat kamperen in het park niet is toegestaan. Na een lift van een automobilist en een buschauffeur is hij in Hoek van Holland beland. Daar werkt hij nu als poffertjesbakker. Daarnaast heeft zijn werkgever hem geholpen met een vaste plaats op een camping in de buurt, “Ik heb nu facilitaire voorzieningen zodat ik iedere dag schoon en fris op het werk kan verschijnen.”

Eenmaal in Hoek van Holland aangekomen heeft Angelo een paar dagen bij het strand opgetreden met zijn karaoke apparaat. Hij is door verschillende bedrijven weggestuurd, maar van Samantha, mede-eigenaar van IJssalon De 2 Gezusters, mocht hij wel muziek maken, “Als je ‘m maar niet te hard zet.” zegt ze lachend. “Hij kwam een keer bij ons eten en had het over poffertjes, toen vroeg ik of hij poffertjes kon bakken, hij zei ja, dus ik zei als je wil kan je bij ons komen werken.”

Omdat de werkgevers al een tijdje bij Camping Hoek van Holland komen hebben zij een plek voor Angelo kunnen regelen en hebben een voorschot gedaan, zodat hij daar gelijk terecht kon. “Zij zoeken op de achtergrond naar antikraak woningen en andere mogelijkheden hier in de omgeving, maar zij zien nu ook dat het gewoon lastig is.”, vertelt Angelo over zijn werkgevers. “Zelfs als bedrijf kan je niet even bellen en zeggen; ‘we hebben een werknemer die heeft snel een woonplek nodig.’ Het gaat gewoon niet.”, voegt hij er nog aan toe. “We hopen gewoon dat we een woning voor hem kunnen vinden, zodat hij wat vastigheid heeft” vertelt Samantha over waarom zij hem daarbij helpen.

“In de toekomst hoop ik een vaste plek te hebben, zodat ik weer volledig rust heb na het werk bijvoorbeeld. En dat ik m’n leven weer op kan bouwen”, vertelt Angelo hoopvol. “Voorlopig kan ik hier aan de slag, sowieso voor het seizoen, maar ze schijnen in de winter in een andere plaats oliebollen te bakken, nou dat kan ik ook!” zegt hij met een grote lach op zijn gezicht.

Eerder maakte OPEN Rotterdam de volgende reportages over de actie van Angelo in het Zuiderpark: