Danée beoordeelt films bij kinderfilmfestival LantarenVenster

Deze week vindt Cinekid, een filmfestival speciaal voor kinderen, plaats bij LantarenVenster. Er draaien verschillende kinderfilms en de kinderen kunnen deelnemen aan leuke workshops. Kidsreporter Danée neemt ons mee en krijgt tips over hoe je zelf een film maakt!

Voor het festival kreeg Danée de uitgelezen kans om Sam Reitsma, de cameraman van de film ‘Poeslief’, te interviewen. Ze vraagt hem hoe het maken van een film eigenlijk te werk gaat. “Je begint eerst met het schrijven van een script,” vertelt Sam. “en daarna film je de film pas. Als laatste monteer je de film, wat betekent dat je de film knipt en aan elkaar plakt. Hierdoor maak je een beter geheel van je film.”

Daarnaast heeft Sam ook nog verschillende tips voor kinderen die zelf een film willen maken. “Als je zelf al een mobieltje hebt of een tablet, kun je die natuurlijk ook gebruiken om je film mee te maken,” zegt hij. Ook is het slim om van tevoren goed te bedenken hoe je het wilt gaan filmen. Welke shots wil je maken en wat moet er gebeuren in die shots?

Danée bekijkt de film die Sam heeft gefilmd, ‘Poeslief’. De kinderen vinden het een leuke en grappige film. “Ik geef hem vijf sterren.” concludeert Danée. “Het was gewoon een perfecte film.”