Danser Remy Tilburg wint aanmoedigingsprijs van Dansersfonds’79

Rotterdammer Remy Tilburg heeft maandagavond de aanmoedigingsprijs van Dansersfonds’79 ontvangen. Hij is danser bij Conny Janssen Danst. De prijs is een van de langst bestaande Nederlandse dansprijzen, het werd in 1979 ingesteld op initiatief van de oprichters van het Dansersfonds: Han Ebbelaar en Alexandra Radius.

Remy is erg blij met de prijs hij vertelt wat hij voelt bij het winnen van de aanmoedigingsprijs: “Het voelt vreemd en tegelijkertijd bekend om de prijs te ontvangen. Ik vond het moeilijk, omdat ik mezelf nooit in een positie zet om een prijs te winnen”, vertelt Remy. “Ik kan de prijs wel omarmen, omdat het een aanmoediging is voor mezelf. Dit soort dingen overkomen mij wel vaker, maar ik leg de focus er niet op. Ik doe het voor mezelf, daarom voelt het soms vreemd. Ik vind het wel een eer om de prijs te ontvangen”, aldus Remy Tilburg prijswinnende danser.

Loslaten labels en etiketten
Remy werkt hard aan zijn ontwikkeling, “Keihard werken en investeren in ambities is wat ik doe. Ik ben kok geweest, maar ik ben ook professioneel danser, ik fotografeer, ik doe commercials. Ik werk keihard aan mijn eigen krachten en ambities”. Het is voor Remy belangrijk om de focus te leggen op zichzelf, “Het loslaten van labels en etiketten die je soms vastzetten in een frame of een box, die laat ik voor mijzelf los in norm, vorm en kleur. Mijn focus ligt in de essentie, dus wat belangrijk is voor mezelf heeft prioriteit”. “Een voorbeeld daarvan is dat ik altijd Remy ben, voor mij is jezelf zijn op het podium staan zonder te performen. Iets ben je altijd, al sta je in de lift”, vertelt Remy.

“Echtheid probeer ik te laten zien met dans, fotografie en alles wat ik doe. Ik probeer echt te zijn en mezelf te zijn”, aldus Remy. Hij vertelt ook: “Tijd maken terwijl ik geen tijd heb, daar ben ik goed in. Ik zeg altijd, dat ik 24/8 werk in plaats van 24/7 zonder mezelf te verliezen.

Conny Janssen Danst
“Ik vind het moeilijk om te zeggen hoe ik mensen moet inspireren. Voor iedereen is inspiratie anders. Je moet naar jezelf kijken, dus het zou niet kloppen als ik zeg ‘Je moet harder werken’, want je vindt inspiratie als je naar jezelf kijkt”, aldus Remy

Remy danst al sinds 2014 bij Conny Janssen Danst een moderne dansgezelschap in Rotterdam. “Ik ben Trots dat ik Conny Janssen vertegenwoordig. Zij heeft mij een brug gegeven en ik versier die brug, zodat we die samen kunnen bewandelen met trots”, vertelt Remy.

In januari 2021, maakte OPEN Rotterdam een reportage over Remy, die kijk je hier terug.