Dansgroep Cabo Verde Chegou maakt zich tijdens laatste repetities op voor zomercarnaval

De Cabo Verdiaanse dansgroep Cabo Verde Chegou oefent in de grote zaal van wijkgebouw Pier 80 aan de Rösener Manzstraat 80. De groep traint voor een groot optreden tijdens het zomercarnaval. En deze repetitie is extra speciaal: de zelfgemaakte kostuums worden onthuld. “We zijn maanden bezig geweest”, vertelt coupeuse en deelneemster Nathalie Fortes.

Ondanks de warmte wordt er hard getraind in Delfshaven. Een grote groep danst op de maat van vrolijke muziek. Ze maken lol, maar zijn vooral gefocust op hun doel: een geweldige show geven tijdens het zomercarnaval. “We kijken er echt naar uit en doen ons uiterste best om er wat moois van te maken,” vertelt één van de leden.

Ze gaan dit uiteraard niet doen in hun spijkerbroek, maar in een prachtig zelfgemaakt kostuum. “Het heeft maanden geduurd voordat het klaar was,” aldus Nathalie. Alle veren, parels en andere pracht en praal wordt er vakkundig en zorgvuldig opgezet. Een flink karwei dus. Het is een kleurrijk pak met veren, geïnspireerd op de Amazone, het thema dat dit jaar centraal staat tijdens zomercarnaval. Neia Costa ontwierp de algemene kostuums voor de groep en maakte ook de kostuums van de Cabo Verde Chegou King en Queen.