Dansverbod Zomercarnaval mag de pret niet drukken: ‘Er is dit jaar minder bil, maar dat maakt niet uit’

Eén groot feest in het centrum van Rotterdam tijdens het Zomercarnaval. Overal in de stad zijn feestgangers te vinden die meedansen met de muziek van de straatparade, er treden artiesten op en krijg je trek, sluit dan aan in de rij bij een van de talloze foodkraampjes! Proef met ons de sfeer op de Coolsingel en het Hofplein. 

De sfeer zit er goed. “Ik ga sinds het begin van het Zomercarnaval elk jaar, echt genieten!”, zegt een dansende dame. “Iedereen danst, iedereen voelt het gewoon.” Ook een groepje bezoekers uit Limburg danst er flink op los: “We zijn met de meiden uit Roermond en we zijn blij om hier te zijn, het is geweldig.”

Minder bil
De ophef rond het reglement van de organisatie van het Zomercarnaval hield de gemoederen bezig. Deelnemers mochten niet provocerend dansen. “Er is wel minder bil dit jaar”, vertelt een bezoeker. Maar gedanst wordt er! “Niemand gaat ons afhouden van dansen”, zegt een andere bezoeker.

Schietpartijen
Later op de dag vonden er twee schietpartijen plaats op de Coolsingel, waarbij drie gewonden vielen. Het optreden van Bokoesam op het hoofdpodium werd hierdoor ook afgelast.