Daten met de Gazastrook in Espressodates

Lydia de Zeeuw heeft een aantal jaren in de Gaza-strook gewoond.

De in Gaza geboren, 21-jarige Walid AbuZaid was aanwezig. Hij kent Anja Meulenbelt van kinds af aan. Hij was 19 jaar toen hij vertrok uit Gaza. Hij vertelt de aanwezigen hoe het voelt om daar op te groeien. Hij antwoord kort maar krachtig: “Not pretty!”. Hij groeide op met beperkte middelen en mogelijkheden en het werd alsmaar erger. Daardoor werd het des te belangrijker om te vertrekken. Moeilijk, maar belangrijk. “Je moet vertrekken om een opleiding te volgen”, aldus Walid.

Walid is al 2 jaar in Europa. Hij is op dit moment bezig met zijn Bachelor en hij heeft asiel aangevraagd. Hij hoopt in de toekomst een eigen bedrijf op te starten. Hij wil vooral blijven bij mensen, die zich inzetten voor de cause. In Nederland is die bewustwording groot.

Wat kunnen wij doen? Realistisch is bewustwording creeeren en boycot (BDS) want dat helpt uitbreiding in de West Bank.
Of hij nog hoop heeft, zegt hij dat mensen bang zijn om te dromen en hopen, vanwege de teleurstelling, die het oplevert. Met elke bom worden dromen vernietigd. Maar vooral vroeg hij om dit door te vertellen: “Vertel ons verhaal en vergeet ons niet!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat