Dave van der Wal interviewt bekende Rotterdammers in vidcast ‘Voor je het weet zijn ze dood’

In de nieuwe vidcast ‘Voor je het weet zijn ze dood’ spreekt Dave van der Wal bekende Rotterdammers en stelt hij prangende vragen voor het te laat is. Een uur lang vraagt hij onder anderen Lee Towers, Joke Bruijs, Yvonne Keeley, Glenda Peters en John Buijsman het hemd van het lijf over hun privé- en artiestenleven. “Een droom die uitkomt!” Vanaf zaterdag 4 september kun je wekelijks meekijken en luisteren via OPEN Rotterdam TV en openrotterdam.nl.

Digitaal archief
Met de podcast wil Dave een digitaal archief aanleggen, zodat er iets is om op terug te vallen wanneer al deze mensen er niet meer zijn. “Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het één tranendal wordt. Integendeel. We vieren het leven van de artiesten en komen er hopelijk achter wat hun drijfveren zijn geweest en welke rol de stad Rotterdam heeft gespeeld.”

Het idee voor zo’n archief kwam bij Dave op na het overlijden van Corrie van Gorp: “Wat had ik haar nog graag een keer voor de microfoon willen hebben.” Ik hoorde via via dat ze ooit danseres was. Hoe dan? Waar heeft ze gedanst? Al dat soort vragen zijn en blijven nu grotendeels onbeantwoord.” Na deze eerste reeks hoopt Dave zijn archief uit te breiden met Rotterdamse politici, havenbaronnen en architecten.

Compleet beeld
Dave en producer David Severins zijn voor de serie niet alleen in gesprek gegaan met de artiesten, maar ook in hun verleden gedoken door onder meer oude interviews en fragmenten terug te kijken en luisteren. Op deze manier wil het tweetal een compleet beeld schetsen van de gasten. De gasten zelf hadden overigens ook enige regie door te bepalen op welke locatie zij hun verhaal wilden vertellen. Zo zaten ze met Joke Bruijs in Theater Walhalla, met John Buijsman en zijn koningspoedel Kees in de artiestenfoyer van het Nieuwe Luxor en ontving Richard Groenendijk hen bij hem thuis aan de keukentafel.

Vanaf 4 september volg je de serie ‘Voor je het weet zijn ze dood’ elke zaterdag op OPEN Rotterdam en via onze website. De eerste gast die aftrapt is zangeres en actrice Joke Bruijs. De week erna is het de beurt aan John Buijsman. En er staan nog genoeg namen op de rol voor de tien afleveringen totaal