De 400 meest inspirerende vrouwen verkiezing is in Rotterdam

VIVA zet vrouwen die in 2015/2016 inspirerend of innoverend zijn geweest in hun eigen vak op de VIVA400-lijst. Denk hierbij aan vrouwen die een award hebben gewonnen voor hun werk, een nieuw bedrijf hebben opgezet, een grote promotie hebben gemaakt of iets anders wat noemenswaardig is. Op 3 oktober 2016 worden op Rotterdam Centraal de genomineerden met veel bombarie bekend gemaakt. Scapino Ballet Rotterdam zal een openingsdans voltrekken.
Dit is overigens de eerste keer dat dit in Rotterdam plaatsvindt, want de voorgaande keren werd dit gehouden in Amsterdam. De negende editie is dus een echte Rotterdamse klapper. Er is overigens bewust voor Rotterdam gekozen, omdat de stad heel goed past bij de verkiezing. Rotterdam is ondernemend, inspirerend, brutaal en een moderne, hippe stad volgens VIVA. Daarbij is de Laurenskerk, waar de grote bekendmaking plaats zal vinden op 17 november 2016 niet de minste plek om dit te organiseren.

Mensen nomineren kan niet meer, maar je kunt na de bekendmaking vandaag via www.VIVA400.nl wel per categorie je stem uitbrengen op jouw favoriet. De dame die de meeste stemmen krijgt wint daarbovenop ook de publieksprijs. Stemmen kan tot 3 november 2016.