De Bakkerswerkplaats levert drieduizend broden aan de voedselbank dankzij Samen voor Zuid

Net als veel andere ondernemers heeft De Bakkerswerkplaats het moeilijk door de coronacrisis. Twee weken geleden is eigenaar Lisette Magis een crowdfunding gestart. Met succes: er is een deal gesloten met de voedselbank.

Vanwege het coronavirus kost het veel ondernemers moeite om het hoofd boven water te houden. Nadat bekend werd gemaakt dat alle horecagelegenheden voorlopig hun deuren moesten sluiten, maakte Lisette zich zorgen. Wij spraken haar twee weken geleden, toen de actie net was opgezet. “We leveren veel aan horeca en bedrijven, dus we moeten nu tweederde van onze omzet missen.”
Gelukkig hebben genoeg mensen haar verzoek opgemerkt, want inmiddels heeft ze in samenwerking met initiatief Samen voor Zuid een afspraak gemaakt met de voedselbank.

De Bakkerswerkplaats levert de komende weken in totaal 3000 broden aan de voedselbank. Deze broden worden verwerkt in voedselpakketten voor minderbedeelden. Andere bedrijven hebben onder meer aardappelen en rookworst geleverd. Van Leeuwen Recycling heeft een loods beschikbaar gesteld waar alle etenswaren geleverd en verzameld kunnen worden.

Ronald Tol, voorzitter van de gebiedscommissie van Charlois, brengt alles zelf naar de voedselbank. Hij heeft een taxibus kunnen lenen en deze volgeladen met onder andere broden. “We moeten allemaal afstand van elkaar houden, maar dat betekent niet dat we elkaar moeten vergeten. Juist in deze tijd is het extreem belangrijk om aan elkaar te denken.”

De Bakkerswerkplaats is een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken. Dit kunnen mensen zijn met een beperking, maar ook nieuwe Nederlanders met bijvoorbeeld een taalachterstand. In de vijf jaar dat ze bestaan hebben ze al meer dan twintig mensen aan een baan geholpen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat