De Blommersdijkselaan in het Oude Noorden wordt echte droomstraat

De Blommersdijkselaan is verkozen tot 1 van de 5 ‘droomstraten’ van Rotterdam. Met een klein bugdet is de straat gekomen tot een nieuw plan waarbij er minder auto’s zijn, het groener en opener is. De maquette van de ‘nieuwe’ straat werd feestelijk getoond aan de bewoners onder het genot van een ontbijtje.

De straat kent een rijke historie: tussen 1890 en 1910 werd de Blommerdijkselaan en de Hildegardiskerk gebouwd. De kerk was van oudsher de blikvanger van de straat, met het wandelpad in het midden van de weg als een loper richting de kerk. Op dit moment staat de kerk verscholen achter een elektriciteitshuisje en hoge bomen. Daar willen de bewoners wat aan doen. Het moet weer open worden en het rijksmonument moet weer zichtbaar worden.

Daarnaast wordt de stoep breder. De parkeervakken komen op dezelfde hoogte als de stoep zodat hiermee een extra brede stoep wordt gecreëerd als er geen auto’s geparkeerd staan. Hiermee wordt de straat ook kindvriendelijker.

De bewoners zijn enthousiast over de plannen en kunnen niet wachten tot de plannen gerealiseerd gaan worden. Het idee is dat de plannen volgend jaar werkelijkheid zijn.