De buurt komt samen in wijkrestaurant Surlos

Een heerlijk drie gangen menu en de buurt leren kennen; dat kan in wijkrestaurant Surlos voor maar een paar euro. Het keukenteam is niet wat je in een gemiddeld restaurant tegenkomt. Het zijn namelijk leerlingen uit de schakelklas van het Olympia College.

Carlos Andrade Vezo en Surgel hebben het restaurant opgezet, omdat ze graag iets terug wilden doen voor de wijk. Samen zijn zij nu de chef-kok in het restaurant. Carlos behandelt zijn team van jonge koks niet anders dan wanneer hij met professionele koks zou werken en hij is dus ook streng voor zijn team. “Als ik ze iets mee wil geven dan moeten ze wel weten wat het vak is. Als ik heel aardig ben en ze gaan het vak in en er komt een chef kok of een eigenaar en die doet heel boos tegen ze. Dan denken zij ook: dit is niet wat ik dacht.”

De leerlingen zitten in de schakelklas van het Olympia College. In deze klas zitten leerlingen die nog niet lang in Nederland zijn en de taal dus ook nog niet goed beheersen. Eén van die leerlingen is Jamal. Hij gaat naar een ander asielzoekerscentrum in Elst en moet dus ook afscheid nemen van de buurtkeuken. Zij waren gek op de kok en hebben twee afscheidscadeaus voor hem: een polo van het restaurant en een fotolijstje met een foto van het hele team. De buurt is ook blij met het restaurant. Een van de bezoekers vertelt dat het restaurant voor gezelligheid zorgt: “Als je binnenkomt ken je de mensen en dan kan je een praatje maken.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat