De Containertrap van het Luxor Theater komt er écht: streefbedrag van 50.000 euro is binnen

Het is het Luxor Theater gelukt: het Rotterdamse theater heeft meer dan 50.000 euro opgehaald via een crowdfunding voor de Containertrap. De Containertrap moet een plek worden waar (theater)makers kunnen try-outen of exposeren en waar bezoekers als eerste in contact komen met deze nieuwe talenten. Maar dat is niet het enige: de Containertrap wordt ook létterlijk als trap gebruikt richting het dakterras van het nieuwe Luxor Theater.

Na een crowdfundingcampagne van vijf weken heeft het theater 52.824 euro binnengesleept. Zelfs méér dus dan het originele streefbedrag van 50.000 euro. Maar liefst 547 mensen hebben uiteindelijk een donatie gedaan. “We weten dat veel mensen een groot hart hebben voor cultuur in Rotterdam, maar dat zoveel mensen een bijdrage wilden leveren aan dit project, heeft mij echt geraakt”, reageert Ulrike Söbbeke, zakelijk directeur van het Luxor Theater, blij.

De verwachting is dat de Containertrap in september wordt geopend op de Rijnhavenkade. Voor de programmering in de Containertrap zal er worden samengewerkt met de vaste Rotterdamse partners van het Luxor Theater die een eigen netwerk van makers en publiek hebben, zoals: Music Matters, Vocals, Spraakuhloos, House of Urban Arts en Hey Sista You Got This. Ook is er plek voor nieuwe makers.