De Crooswijksebocht wordt opgeknapt en krijgt kanoverhuur

Foto van Gemeente Rotterdam

Vanaf september wordt er door de gemeente hard gewerkt bij de Crooswijksebocht en Linker Rottekade. Er vindt groot onderhoud plaats waarbij verschillende punten worden aangepakt, zoals de riolering, het groen, de openbare verlichting en de kade. Maar de gemeente is niet alleen met onderhoud bezig, de gehele linker kade krijgt een nieuwe look.

Er worden bijvoorbeeld steigers gebouwd, de buitenruimte wordt helemaal opnieuw ingericht, er staat zelfs kanoverhuur gepland langs dit deel van de Rotte. Ook wordt er een nieuwe natuurspeeltuin gebouwd waarbij Crooswijkse kinderen om input gevraagd is. Uit meer dan 100 inzendingen zijn er vijf ideeën uitgekozen die de gemeente zoveel mogelijk in het ontwerp van de speeltuin heeft meegenomen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe Crooswijksebocht begin volgend jaar af is. Vanaf dan kunnen de voetgangers, de bewoners, de kinderen en de recreatie schippers genieten van een volledig nieuw ingerichte kade. Al is het in het begin van het jaar misschien nog iets te
fris om te varen.