De Doelen haalt Indiase Bollywood naar Rotterdam voor kerstconcert

De Hindi-filmsector is wereldwijd geliefd en ook in Nederland is de filmmuziek populair. Daarom organiseert De Doelen op 22 december Hindi Cinema Classics. Tijdens dit kerstconcert zingt de Britse zanger Navin Kundra samen met Bollywood-band The 515 Crew en Rekha Sahwney dé populairste filmklassiekers.

Vooral onder de Hindoestaanse, Pakistaanse, Sri Lankaanse en Afghaanse Nederlanders is Hindi-filmmuziek erg populair. Tijdens het concert komen de grootste filmklassiekers van de jaren 50 tot en met de jaren 90 voorbij. Dat al ruim zeventig procent van de kaarten is verkocht, stelt organisator Mahesvari Autar erg tevreden: “Dit is een duidelijk signaal dat het publiek niet alleen afkomt op internationale namen uit India, maar ook open staat voor eigentijdse Indiase voorstellingen van Europese bodem.”

Tijdens het kerstconcert staan de artiesten ook stil bij zangeres Lata Mangeshkar, die in februari op 92-jarige leeftijd overleed. Zij werd wereldberoemd vanwege haar liedjes in verschillende Bollywood-films. Naast het herdenken van het verleden, moet er volgens Mahesvari ook gedacht worden aan de toekomst van de Hindi-filmsector. “De culturele instellingen zijn nu aan zet om de komende jaren meer te investeren in regionale Indiase podiumkunsten van topkwaliteit.”

Ruim een jaar geleden stond Lata Mangeshkar nog centraal in de tweede aflevering van de documentaireserie Icons.

Foto: DesiYUP