De Doelen zendt online concerten uit tijdens de corona crisis

Artiesten hebben op dit moment geen optredens meer en alle thuiswerkers kunnen wel wat ontspanning gebruiken. Voor die twee problemen heeft De Doelen een oplossing gevonden: lunchconcerten. Artiesten verzorgen kleine concerten vanuit de lege concertzaal die in de middag worden uitgezonden zodat de thuiswerkers een ontspanningsmoment hebben.

Er staat een grote diversiteit van artiesten en muziekstromingen op het podium van de Grote Zaal van De Doelen tijdens de lunchconcerten. Van saxofoon- tot fluit muziek tot rap. Normaal zit de zaal vol met publiek, maar nu is er op een paar crewleden na niemand te bekennen. Voor Thijs van Leeuwen van de rockband Certain Animals is dat een vreemde gewaarwording: “Je mist iets. Het is een onbewust ding. Je mist een reactie. Of die nou goed of slecht is. Een reactie en die is er gewoon niet.” Hij vind het een geweldig initiatief van De Doelen: “Op de een of andere manier probeer je de cultuursector toch een beetje leven te houden.”

Voor De Doelen zijn het zware tijden, want alle concerten zijn geannuleerd. Ze zijn bezig om een manier te vinden om toch concerten door te laten gaan in de 1,5 meter-economie vertelt algemeen directeur Janneke Staarink: “Uiteraard zijn we in afwachting van de overheid, maar we zijn plannen aan het opstellen. We zijn al wel plannen aan het maken hoe dat er dan uit zou moeten zien dus hoe je publiek kan ontvangen, hoe je die gescheiden binnen kan laten komen, hoe je die kaartjes scant. We hebben de zalen uitgetekend en dan steeds met drie stoelen tussen duo’s. Of dat een standaard setting moet worden, zijn we nu aan het uitrekenen. ”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat