De eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam

Een Citroën HY uit 1973 is door studenten Automotive van Hogeschool Rotterdam omgebouwd tot de eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam. De foodtruck met de naam ‘Watt’ is inmiddels goedgekeurd door de RDW en mag dus de weg op.

De komende tijd zal het cateringdeel worden ingebouwd, waarna Ma Guise Catering de foodtruck op festivals en events in de regio Rotterdam zal inzetten. De foodtruck zal regelmatig op RDM Rotterdam te vinden zijn. Voor events, maar ook voor onderzoek; tot juli 2018 wordt de foodtruck ten aanzien van de prestaties van het voertuig getest en gemonitord door het onderwijs, in samenwerking met de partners. Het eerste event waarvoor de foodtruck op RDM is, is TECHxWORLD, het techniekfestival dat op donderdag 23 februari 2017 plaatsvindt in de Onderzeebootloods.

De Watt is een omgebouwde (geëlektrificeerde) Citroën HY uit 1973, die door studenten Automotive van Hogeschool Rotterdam in samenwerking met Accenda en andere partners uit onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven is gerealiseerd. Het proces dat hiervoor is gevolgd moet leiden tot een ‘Standaardisatie in elektrificatie’, deelproject van Clean & Future Proof Mobility Concepts van het Mobiel Erfgoed Centrum, dat tot stand komt met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat