De eerste kapper zonder schaar geopend in Rotterdam

Rowan Nolles heeft aan de Noordsingel The Glam Bar geopend. Bij haar kun je terecht voor föhnen en make-up, maar niet voor knippen en verven. Al van jongsaf aan droomde ze ervan om een eigen zaak te openen en sinds vorige week is deze droom werkelijkheid geworden.

Rowan werkte jarenlang als kapster. Ze was opzoek naar een nieuwe uitdaging: “Dat knippen en kleuren dat trok me niet heel erg meer”. Ze vond eigenlijk het optutten altijd het leukst: “Als we gingen stappen dan was het altijd steevast bij mij verzamelen en dan gingen we lekker haar en make-up doen. Vervolgens gingen we stappen. Ik vond dat altijd zo gezellig.” Ze is naast kapster ook visagiste. In The Glam Bar komen dan ook haar twee passie’s bij elkaar.

Rowan droomt al jaren van het hebben van eigen zaak, zo vertelt haar goede vriendin Jojanneke: “Al in de brugklas fantaseerden we over het hebben van een eigen salon als we later groot waren. 15 jaar later heeft zij haar eigen salon geopend. Ik ben zo ongelofelijk trots op Rowan. Ik vind het concept heel erg leuk”. Rowan kwam op het idee voor The Glam Bar in New York: “Ik liep daar een salon tegen het lijf. Ik dacht echt: Wat is dit voor mooie plek? Wat is dit voor gezelligheid? Ik wil dit ook! Toen dacht ik echt: als ik dit nu niet ga doen dan ben ik straks de tweede in Rotterdam. Dan is het nieuwe eraf. Ik wilde per se de eerste zijn!”.

Ook al is haar zaak in Rotterdam net geopend, droomt Rowan al verder over de volgende stap: “Mijn toekomstdroom is dat dit een franchiseketen gaat worden. Ik wil in iedere stad een Glam Bar hebben. In Den Haag, Amsterdam, Utrecht. Rotterdam moet de grondlegger zijn, de basis. Want in Rotterdam gebeurt het natuurlijk allemaal”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat