Feyenoord vrouwen van de Eredivisie zetten zich in voor jeugd op Zuid

In de serie Het Best Bewaarde Geheim van Feyenoord nemen twee speelsters van het eerste elftal en de staff je mee naar het ontstaan van dit team. De Vrouwen Eredivisie kent een nieuwe club in de competitie. De Feyenoord vrouwen 1 spelen sinds dit seizoen op het hoogste voetbalniveau van Nederland.

Tien jaar lang had niemand in Rotterdam-Zuid durven dromen van een voetbalelftal voor vrouwen en het bereiken van de eredivisie. Dit jaar is het eindelijk zo ver, want de Feyenoord vrouwen spelen hun eerste seizoen. Wat wellicht niet iedereen weet, is dat de voorbereiding niet zonder slag of stoot ging. Met hard werken en Rotterdamse strijd is het resultaat dan toch bereikt.

Aflevering 2
De speelsters houden het niet enkel bij voetballen bij Feyenoord. Ze staan ook op de loonlijst omdat zij naast hun profcarrière ook maatschappelijk werk doen voor de club. Ze richten zich voornamelijk op de jongeren. In deze aflevering zie je hoe de sporters verschillende lessen geven aan leerlingen. Ze hopen de leerlingen te inspireren en motiveren. ‘Je hoeft niet altijd te winnen en de beste te zijn, maar als je gewoon je best doet, kan je ver komen’, aldus Jacintha Weimar, keeper en maatschappelijk trainer.

Kijk nu naar de nieuwe aflevering!