De Flirt Squad

Wat zou er gebeuren als Sex and the City’s Charlotte Lilly-Ann zou heten en uit Sint Maarten komt? Samantha Candace heet en is opgegroeid onder de rook van Rotterdam? Brunches in New York worden vervangen door Caribische home made kip? En ze samenwonen in een designappartement naast de Koopgoot? We zouden erachter komen dat seksuele vrijheid en vriendschap niet alleen bepaald worden door verschillende karakters, maar dat afkomst en cultuur (liefdes)relaties kunnen maken of breken.
Tegen de achtergrond van de Skyline van Rotterdam beleven de fashionable vriendinnen samen hoogte- en dieptepunten en raken ze verwikkeld in pijnlijke maar ook grappige situaties.

De Flirt Squad is de eerste Nederlandse komische dramaserie die wordt verteld vanuit het perspectief van de westerse zwarte vrouw. Normaal gesproken wordt de huidskleurdiscussie alleen aangehaald in nieuwsprogramma’s, talkshows en documentaires. Regisseur en scriptschrijfster Rasheida Adrianus heeft het lef om de ongebaande paden te bewandelen. Ze weet dit gevoelige onderwerp op een eerlijke, soms schrijnende, maar toch luchtige manier te verfilmen. Hierbij schuwt ze niet om kritisch te zijn en laat ze zien dat discriminatie twee kanten heeft.

De hoofdrollen van de serie worden vertolkt door Mischulaikah Grüne als Lilly-Ann en Nadia-Jane Bristoll als Candace. In de bijrollen zien we Mancandy voorbij komen zoals musicalster, zanger en acteur Omri Tindal (The Passion, Let’s Dance, The Voice), Instagrammer Mustafa Kilic (Ezkimo010, hoofdrolspeler in de voor een Veed Award genomineerde serie ‘Ezki’s Schoolleven’) en Instagrammer Jessy Kabuiku (Nevbased,  hoofdrolspeler ‘Ezki’s Schoolleven’).

Aflevering 6
Lily-Ann is woedend als haar nichtje word geconfronteerd met de seksuele escapades van Candace. Als Clyde probeert Lily-Ann terug te winnen gooit Candace roet in het eten.
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/2AfCKPJz4pg” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>
 
Aflevering 5
Laat het daten begingen! Terwijl Lily-Ann de ene na de andere awkward situatie meemaakt tijdens haar date met Marco, kunnen Candace en Melvin niet van elkaar afblijven. En in the heat of the moment, maakt Candace een ongelooflijke blunder.

Aflevering 4
Heeft Candace een fling? Wie is deze mystery man? En nu Clyde uit de picture lijkt, heeft Lily-Ann sjans uit een onverwachte hoek…

Aflevering 3
Lily-Ann woedend op Clyde en confronteert hem met haar bevindingen. Ondertussen trekt het nichtje van Lily-Ann tot ergernis van Candace bij hen in.

Aflevering 2
Clyde en Lily-Ann hebben een dinner date. Ondertussen krijgt Candace bij haar wekelijkse pokeravond verontrustend nieuws over Clyde. Het is de vraag of deze mooie avond ook mooi zal eindigen.

Aflevering 1
Candace lijkt voorgoed de liefde van haar leven verloren te hebben. Ze is er kapot van. Ondertussen komt Lily-Ann iemand uit het verleden tegen en springen de vonken over.

 
Trailer

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat