De iconische verkeerstuin van Plaswijckpark heeft nieuwe skelters

Iedereen die opgroeit in Rotterdam heeft wel eens op een skelter gereden in de verkeerstuin Plaswijckpark. De skelters waren aan vervanging toe dus dit weekend werden de nieuwe gepresenteerd.

Aan 100 kinderen de eer om de skelter de verkeerstuin in te rijden. De skelters werden geïntroduceerd in 1993 dus bijna elke Rotterdammer die in de jaren ‘90 of later is geboren heeft wel herinneringen aan de verkeerstuin. Eén van de moeders die langs de kant staat de kijken zegt lachend: “Ik zou bijna zelf weer op die skelter willen stappen. Ik kwam hier vroeger ook en dit was wel het gedeelte wat ik ook het leukst vond. Je kan lekker de verkeersregels overtreden.” Voor Rob Saathoff van Plaswijckpark zijn de skelters zelf ook nostalgisch en hij vond het daarom ook belangrijk dat de verkeerstuin in goede staat blijft: “Het is ook heel leuk dat ouders hun herringen kunnen doorgeven aan de nieuwe generatie.”

De oude skelters staan nu nog in de ‘garage’ van Plaswijckpark. Waar nodig krijgen ze nog een opknapbeurt en worden ze geschonken aan goede doelen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat