De Kralingsche School weer als nieuw

De Kralingsche School aan de Rozenburglaan in Kralingen-Crooswijk heeft een grondige make-over gekregen. Het gebouw van de school is al meer dan honderd jaar oud, en dus was het hoog tijd voor een grote verbouwing. Het gebouw zelf is intact gebleven, maar vooral aan de binnenkant is een hoop veranderd. We namen een kijkje bij één van de nieuwste schoolgebouwen in Rotterdam…

Iedereen is zeer te spreken over verbouwing, en vooral de woorden “ruimte” en “licht” komen bij alle ouders en leerkrachten terug. En dat is geen toeval volgens de architect, Frido van Nieuwamerongen: “Bij het ontwerpen van een schoolgebouw is dat cruciaal, dat je veel licht hebt, en dan niet alleen kunstlicht. Plus de extra ruimtes die nodig zijn.”

Dat laatste is vooral een gevolg van de moderne wensen die scholen tegenwoordig hebben. Directeur Frank Esser legt uit: “Tegenwoordig werken kinderen ook met tablets en dergelijke, dan moet er ruimte zijn waarin zij zelfstandig met deze apparatuur kunnen werken.” Iets wat een grote uitdaging was volgens de architect: “Het is een heel oud gebouw, en daarbinnen moet je al die nieuwe functies creëren, dat is geen eenvoudige klas.”

Toch is iedereen tevreden met het eindresultaat. En volgens de directeur is de Kralingsche School nu het schoolvoorbeeld van hoe een schoolgebouw er anno 2016 uit zou moeten zijn: “We hebben nog steeds dat authentieke aan de buitenkant, maar binnen is alles nieuw en past alles perfect bij de manier waarop onderwijs tegenwoordig gegeven moet worden.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat