De laatste 600 meter van de Noorderpier Hoek van Holland wordt afgesloten

De Noorderpier op Hoek van Holland moet voor een deel dicht. Uit veiligheidsoverwegingen namen Rijkswaterstaat, De Gemeente en het Havenbedrijf het besluit om hekken te plaatsen voor de laatste 600 meter van de pier. Het hek wordt vanaf eind mei geplaatst.

Het laatste stukje pier zal afgesloten worden voor alle voetgangers en fietsers. Dit besluit is genomen, omdat er door de schepen en het hoge water gevaar is door golven die over de pier heen slaan. Op de pier zelf staan al veel waarschuwingsborden met teksten als “betreden op eigen risico” en “gevaar voor hoge golven”. Maar dit was dus niet goed genoeg voor de veiligheid volgens Rijkswaterstaat.

De dorpsraad van Hoek van Holland werd niet betrokken bij het besluit van Rijkswaterstaat, Gemeente Rotterdam en Het Havenbedrijf en geeft aan geschrokken te zijn. In gesprek met Rijnmond vertelt voorzitter Jacco van Dam:”In de hele besluitvorming van Rijkswaterstaat zijn wij niet betrokken. “Het is opnieuw een bewijs dat de gemeente niet zit te wachten op onze mening.”