De Leeuwenhoek gaat besmette bewoners scheiden van niet-besmette bewoners

Verzorgingshuis De Leeuwenhoek gaat de met corona besmette bewoners scheiden van niet-besmette bewoners. Dat schrijft locatiemanager Helma Janssen aan alle bewoners en directe naasten van de bewoners van het verzorgingstehuis in een informatiebrief.

De Leeuwenhoek kwam de afgelopen week negatief in het nieuws toen bleek dat een groot deel van de bewoners was overleden aan het coronavirus. Alle bewoners zijn daarom op zondag 12 april uit voorzorg getest en zij hebben de dag erna te horen gekregen of ze besmet zijn met het virus. “We zijn nu in de fase gekomen dat we bewoners kunnen gaan scheiden om de verdere verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen”, schrijft Janssen in de brief.

Coronavrije afdelingen
De verhuizingen beginnen vandaag. Op de eerste verdieping verblijven de bewoners met dementie. In de ene vleugel van de afdeling worden de bewoners met corona ondergebracht en in de andere vleugel de bewoners zonder corona. De tweede verdieping wordt een afdeling voor besmette bewoners en de derde en vierde verdieping moeten geheel coronavrij worden.

“Het kan zo zijn dat uw naaste zijn of haar vertrouwde plekje moet verlaten. Dit kunnen we helaas niet voorkomen. De belangrijkste spullen van de bewoners die verhuisd gaan worden, worden overgebracht naar hun nieuwe kamer. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de tv, foto’s en andere spullen die belangrijk voor hen zijn. De rest van de spullen worden tijdelijk opgeslagen”, valt te lezen in de brief.

De Leeuwenhoek sluit niet uit dat ook later bewoners intern moeten verhuizen als zij besmet zijn geraakt of juist zijn genezen. We hebben Stichting Humanitas om een reactie gevraagd, maar zij willen geen reactie geven. “We komen vanmiddag met een persbericht”, zegt een woordvoerder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat