De lekkerste ballen komen van de Crooswijkseweg

Sander Haak en zijn broer zijn allebei genomineerd voor de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland. De twee broers zullen het dus tegen elkaar opnemen in de wedstrijd op 2 oktober. De familie Haak is een echte slagersfamilie die al sinds 1896 op de Crooswijkseweg zit.
Van jongs af aan kwam Sander al in de slagerij van zijn vader. Hij begon op zaterdag met het schoonmaken van de slagerij samen met zijn vader: “Ik heb altijd wel iets anders willen doen, maar ja je groeit erin. Je wordt er goed in. Je wordt een vakman en dan denk je: balletjes is wel mijn ding, balletjes is wel aan mij besteed.” Zijn broer runt ook een slagerij in Capelle aan den IJssel. Ook hij is genomineerd voor de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Sander is genomineerd met het recept van zijn opa en zijn broer met zijn eigen recept. “Het is wel leuk natuurlijk dat je allebei in de top tien zit, maar het is een competitie dus je wilt graag winnen.” Hun moeder Willie is trots op beide zoons: “Super spannend! We hadden het wel gehoopt. De ene zoon heeft de ene bal en de andere zoon heeft de andere bal. Het is beide met hele andere soorten kruiden. Hoe hij het maakt weet ik niet. Het is gewoon hartstikke spannend.” Op 2 oktober zal de jury, bestaande uit Pierre Wind en de winnaar van vorig jaar, bekend maken wie er dit jaar met de award naar huis zal gaan.

Sander zou het liefst willen dat heel Nederland kan genieten van zijn gehaktballen: “Mijn toekomstdroom is wel om het balletje Haak op de kaart te gaan zetten. Dat je overal in de schappen een balletje Haak ziet liggen. Het liefst bij de horeca en bij de groothandel.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat