De line-up van de MTV Music week is compleet

In november staat Rotterdam bomvol met allerlei optredens van verschillende artiesten in de aanloop naar de MTV European Music Awards. Namen zoals Ronnie Flex, Broederliefde, Douwe Bob en Nielson geven een optreden weg van woensdag 2 november 2016 tot en met zaterdag 5 november 2016.

 
 

Dit is de tweede keer dat Rotterdam de eer krijgt om gastheer te zijn voor de EMA’s. In 1997 was Ahoy al het toneel van dit muzikale spektakel. Toen traden er grote namen zoals de Spice Girls, Backstreet Boys, Jon Bon Jovi, Aerosmith en U2 op. Het dak werd er toen af geblazen. Rotterdam past volgens wethouder Pex Langenberg goed bij de EMA’s omdat het evenementenbeleid ‘Jonge stad’ momenteel een thema is. Overigens is er hard gelobbyd, samen met Ahoy, Rotterdam Partners en Rotterdam Festivals om de awardshow naar de stad te halen.

De meest genomineerde artiesten van dit jaar zijn Beyoncé en Justin Bieber met vijf nominaties, op de voet gevolgd door Adele met vier en Rihanna en Drake met drie nominaties. Het staat vast dat grote artiesten de stad zullen bezoeken, maar het is nog niet bekend welke dat zullen zijn. De EMA’s worden op 6 november om 21:00 uur live gehouden in Ahoy Rotterdam.