De Maastunnel is jarig

De Maastunnel bestaat op 14 januari precies 75 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum slaan de gemeente Rotterdam en de Kunsthal de handen in één voor een tentoonstelling over de oudste tunnel van ons land.
De organisatoren hebben alles uit de kast getrokken om het jubileum van de Maastunnel op een bijzondere manier te vieren. Er is in de Kunsthal zelfs een tunnelwand nagebouwd met delen van de originele houten traptreden, gele natriumverlichting, mozaïek en bezoekers hebben de mogelijkheid om te fietsen.

Tijdens de tentoonstelling wordt men geïnformeerd over de geschiedenis van de tunnel. Hierbij komen de voorbereiding voor de bouw, de bouw zelf, het ontwerp en het nut en de noodzaak van de tunnel aan bod.

Niet alleen de geschiedenis, maar ook de toekomst staat tijdens de tentoonstelling centraal. Zo wordt er een tipje van de sluier opgelicht over de toekomst van de Maastunnel. Er staan namelijk grote renovatiewerkzaamheden gepland. Met een Virtual Reality bril kunnen bezoekers ervaren wat er allemaal gaat veranderen in en rondom de tunnel.

Vorig jaar werd de Maastunnel ter voorbereiding van de komende werkzaamheden geregeld in de nacht afgesloten. Wij gingen diep mee onder de grond.

Fietstunnel- saxofonist Arjo van Klaveren treedt op bij opening tentoonstelling Onze tunnel, 75 jaar Maastunnel, in de Kunsthal.