De Nacht van de Kaap gaat veranderen

Het theatrale muziekfestival ‘De Nacht van de Kaap’ keert op 3 september voor de achtste keer terug naar Katendrecht. Dit is een theatraal live-muziekfestival op de zaterdag van de Wereldhavendagen. 

Het festival dat vorig jaar is uitgeroepen tot het beste publieksevenement van Nederland gaat veranderen. Zo zullen er aanpassingen komen wanneer het gaat om de indeling van het festivalterrein.

De Fenixloods 1 diende voorheen als de grote concertzaal van het festival. Echter, deze loods wordt verbouwd tot luxe lofts. Hierdoor zal de grote concertzaal verhuizen naar de bovenverdieping van de Fenixloods 2. De concertzaal zal hier groter zijn dan eerst. Het buitenpodium zal vanwege bezetting met bouwmaterialen van het Rijnhavenplein naar de Veerlaan verplaatsen.

Hoewel er in de indeling dus het een en ander zal veranderen zegt organisatie JMR het karakter van het festival te bewaken. Niet alleen zal het Deliplein het hart van het festival blijven. Ook wordt het programma uitgebreid,er zullen meer bands, DJ’s en theater onderdelen zijn.