De Olympische AFRI Spelen

Dit jaar zijn de AFRI Spelen voor de vijfde keer georganiseerd in het Afrikaanderpark. Het grote sportevenement is een manier om sportverenigingen, kinderen en jongeren bij elkaar te brengen. Met het thema ‘Brasil’, waren er veel sportactiviteiten voor de deelnemers. Van honkbal en korfbal tot atletiek en judo. Zelfs de sterkste man van Nederland was aanwezig.

Het sportevenement, De AFRI Spelen, wordt in Afrikaanderwijk gezien als het zusje van de officiële Olympische Spelen. Het wordt daarom elk jaar net voor de Olympische Spelen georganiseerd. De verbondenheid tussen de Spelen creëert een positief gevoel bij de kinderen.

Het sportevenement is in eerste instantie bedoeld om positieve punten in Afrikaanderwijk naar voren te brengen brengen en de bewoners een goed gevoel over hun wijk mee te geven. Bedenker en activiteitencoördinator Vereniging DSB, Omer Ilik, zegt dat de Afrikaanderwijk vijf jaar geleden veelal negatief in het nieuws was en wilde hier verandering in brengen. Met een reeks activiteiten in de wijk, georganiseerd met netwerkpartners uit de wijk, hebben zij het tij weten te keren.
Een ander doel is om mensen de leuke kanten van sport te laten zien. Door op laagdrempelige wijze kennis te maken met sport en sportverenigingen kunnen mensen grote gezondheidsproblemen voorkomen.
Volgens Paul van der Lee, coördinator BSW Duimdrop Afrikaanderplein, is het ook de bedoeling dat ouders en kinderen samen activiteiten ondernemen.

Dit jaar is het evenement begonnen met Earthequake Brassbrand. Daarna heeft Viva Capoeira opgetreden. Met het startsein van de voorzitter van de gebiedscommissie Feijenoord, Nel Noël, konden de AFRI Spelen beginnen. Noël zegt dat het evenement belangrijk is voor de gebiedscommissie, vanwege het positieve effect op de mensen en de wijk. Daarom vindt zij het belangrijk om aanwezig te zijn.

Dit evenement is georganiseerd door Vereniging DSB, BSW Duimdrop, NIFFO, Speeltuinvereniging Afrikaanderwijk, TOS en DOCK.