De remake van eeuwenoude Arïanna tijdens de Operadagen Rotterdam

World Opera Lab en Podium Mozaïek presenteren op zondag 27 september, onder regie van Miranda Lakerveld, de première Arïanna – Liefde zonder grenzen, een kleurrijke remake van Monteverdi’s verloren opera. Het stuk zal plaatsvinden tijdens de Tuinen editie van Operadagen Rotterdam.

Het bekende verhaal van Arïanna wordt uitgevoerd door een team van zangers en musici vanuit de hele wereld. Zij spelen een remake van de originele opera, gemaakt door Claudio Monteverdi, die verloren is geraakt. Met de overgebleven teksten en één aria, het wereldberoemde ‘Lamento d’Arïanna’, creëerden de makers een nieuw gecomponeerd werk.

Drie componisten, Aspasia Nasopoulou, Kaveh Vares en Haytham Safia laten zich hiervoor inspireren door de eigen muzikale tradities én de stijl van Monteverdi. Met de cast: Aylin Sezer als Arianna, Sinan Vural als Dionysos, Sophie Fetokaki, Youmni Abou Al Zahab en de Iraaks-Koerdische Shwan Sulaiman die debuteert als Theseus.

Het verhaal gaat over prinses Arïanna die verliefd wordt op Theseus die haar uiteindelijk alleen achterlaat. Regisseur Miranda Lakerveld vlecht met haar team al deze invloeden in elkaar tot een ontroerend geheel en maakt een nieuwe versie waarin de meerstemmigheid van het verhaal Arïanna centraal staat. “Het verhaal van Arïanna is eeuwenoud, maar de emoties kent iedereen: van eenzaamheid tot liefde en verbinding.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat