‘De roedel voedt elkaar op’

Voor Nick de Koning is het elke dag Dierendag. Twee keer per dag laat hij zijn roedel bestaande uit 9 honden uit in het Kralingse Bos. Veel van deze honden heeft hij uit een asiel in het buitenland gehaald.

Over de honden in een buitenlands asiel zegt hij het volgende: ‘Ik vind die verhalen vaak zieliger en tragischer dan die van de honden in een Nederlands asiel. Als ik die honden hier naartoe kan krijgen en een goed leven kan geven, dan ben ik dankbaar.’

Het is voor de honden belangrijk dat ze in een roedel terecht komen omdat het ze onder andere vertrouwen geeft, aldus De Koning. ‘De roedel voedt elkaar op en ze kijken van elkaar af wat wel en niet mag.’ Een leven zonder honden kan de hondenliefhebber zich niet voorstellen. ‘Negen honden is niet helemaal noodzakelijk. Maar ze betekenen veel voor me en ik hoop dat er nog veel bij mogen komen.’