De Rotterdammer in beeld

Hoe ziet een echte Rotterdammer er uit? Dat vragen Metro en de Facebookpagina Komt Ie Uit Rotterdam dan? zich af. De afgelopen maanden waren ze al op zoek naar de mooiste kiekjes van Rotterdam. In januari is de tentoonstelling 010 in beeld waarin een selectie van de foto’s te zien is.
Ondanks de vele inzendingen waren het voornamelijk de welbekende foto’s van de stad. Want hoe zet je de Erasmusbrug nou verrassend op beeld? Daarom is er een andere draai gegeven aan de fotowedstrijd: breng de échte Rotterdammer in beeld. Want wie is nou de barvrouw van je stamcafé, de vrijwilliger van het buurthuis of die aardige marktkoopman?

Vanaf maandag 5 september wordt er elke dag een foto gepost op de wedstrijdpagina 010inbeeld op Facebook. De foto die in 24 uur de meeste likes binnenhaalt, wordt betiteld als weekwinnaar. Uit alle weekwinnaars zal een select groepje gekozen worden die een eigen fotopagina krijgen in de Metro, een geldprijs in ontvangst mogen nemen en tentoongesteld worden bij 010 in beeld.