De Rotterdamse Wijken Show over Rotterdam: ‘Niet naar elkaar wijzen, maar naar elkaar luisteren’

Wat is jouw rol als inwoner van Rotterdam? En sta je ervoor open om naar andere Rotterdammers te luisteren? Dit soort vragen komen aan bod tijdens de hoofdvoorstelling van de Rotterdamse Wijken Show. Volgens theatermaker Said El Abboudi draait de voorstelling om positiviteit en zonder angst om de waarheid te durven zeggen: “We willen dat mensen erover gaan nadenken. Wat is jouw rol in de stad? En in hoeverre neem je zelf verantwoordelijkheid? Vanuit die gedachte zijn we vertrokken.”

Zangeres Jorien Zeevaart schreef drie nummers voor de voorstelling: een anthem over Rotterdam gebaseerd op New York van Alicia Keys, een ingetogen lied over eenzaamheid en een nummer over het verlangen naar Rotterdam. “Ik ben zelf acht jaar weggeweest en om heel eerlijk te zijn heb ik het vanaf dag één gemist”, legt ze uit. Dat gemis zat ‘m volgens Zeevaart in de sfeer en in hoe mensen hier met elkaar omgaan. “En dat komt mooi terug in deze voorstelling. Dat we naar elkaar moeten luisteren en van elkaar kunnen leren. En dat er ruimte moet zijn voor iedereen om zijn verhaal te kunnen doen.”

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door O. Festival for Opera. Music. Theatre. en gerealiseerd onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam. Alle afleveringen zijn hier terug te zien.