De Rotterdamse Zaak wint award

Het studenten leerwerkbedrijf De Rotterdamse Zaak heeft op donderdagavond, in Bratislava, de European Enterprise Promotion Award (EEPA) gewonnen. 
In De Rotterdamse Zaak krijgen ondernemers met financiële problemen ondersteuning van studenten en ervaren oud-ondernemers. Inmiddels zijn meer dan 700 ondernemers uit de regio Rotterdam ondersteund bij een doorstart van hun bedrijf. De studenten helpen met het op orde brengen van de financiële administratie, het opstellen van een ondernemersplan of de marketing van het bedrijf. De ervaren oud-ondernemer fungeert als coach voor zowel de ondernemer als de studenten.

Deze nieuwe vorm van samenwerken gaf bij de de jury van de Europese Commissie de doorslag om deze prestigieuze Europese Prijs voor Ondernemersschapsbevordering toe te kennen aan De Rotterdamse Zaak. Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie): “We zijn heel erg trots op deze prijs. Voor iedere stad en dus ook voor Rotterdam is aandacht voor deze groep ondernemers van belang. We doen dit samen met partners in de stad en delen graag onze kennis met andere steden. Het is absoluut een win-win situatie.”

Het initiatief krijgt ook een Friese en Gelderse versie en volgend jaar volgen meer regio’s. De Rotterdamse Zaak is een samenwerking tussen Regionaal Bureau Zelfstandigen van gemeente Rotterdam, ruim 20 gemeenten in de regio Rijnmond, Hogeschool Rotterdam en Stichting Ondernemersklankbord.