De schaatsen kunnen uit het vet: De Rotterdamse Schaatsbaan gaat bijna open!

De Rotterdamse Schaatsbaan gaat zaterdag 27 november voor de negende keer open. Tijdens de feestelijke opening mogen bezoekers gratis schaatsen, mits ze vooraf een tijdslot hebben gereserveerd.

Thijs Nederlof, directeur van de Rotterdamse schaatsbaan, kijkt uit naar de opening van de ijsbaan. “Vorig jaar moesten we door corona de schaatsbaan noodgedwongen na zestien dagen sluiten. We hopen natuurlijk dat we dit jaar langer mogen openblijven. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken, dat gun ik Rotterdam en we maken een comeback.” Zo heeft het schaatscomplex een make-over gekregen en is er een gloednieuwe én grotere horecatent. Ook wordt er uitgepakt met extra events als een silent disco op schaatsen en een kerstspecial. “Dit jaar hebben we voor ieder iets wils”.

Veranderingen door corona
Door de coronamaatregelen moet de organisatie met verschillende zaken rekening houden. Zo moeten bezoekers bij binnenkomst een QR-code tonen en zich identificeren. Ook kunnen schaatsers niet zonder afspraak een bezoek brengen aan de baan. “We werken met tijdsloten, deze moeten de bezoekers online boeken. We proberen zo de publieksstromen onder controle te krijgen waardoor er altijd een veilige en goed gestroomlijnde schaatsbaan verzorgd wordt”, aldus de directeur.

Daniel den Hoed Fonds
Het Daniel den Hoed Fonds is voor de derde keer maatschappelijk partner van de schaatsbaan. Het fonds zet zich in voor een toekomst zonder kanker en haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Bezoekers van de schaatsbaan kunnen onder meer via de website een donatie doen. Daarnaast worden er door de schaatsbaan samen met het Fonds verschillende evenementen georganiseerd.