De schijnwerpers gericht op Feyenoord na bekendmaken veiling en toekomstige lichtshows

Feyenoord heeft aangekondigd de lampen te veilen die sinds 1994 het stadion en de Rotterdamse supporters hebben belicht. De lichtmasten worden overigens niet zomaar vervangen. Feyenoord heeft een miljoeneninvestering moeten doen in de verduurzaming van de Kuip. Op technisch als op duurzaam gebied, zal de Kuip hier op vooruitgaan. Ook heeft de nieuwe verlichting een optie voor een lichtshow. “Waarmee je als stadion vooral op termijn de mogelijkheid hebt om tijdens evenementen als concerten zoiets te organiseren.”

De voorkeur van de club is gegaan naar Ledverlichting, in de toekomst heeft de club dus de mogelijkheid om bij speciale evenementen een lichtshow te organiseren. LED heeft overigens veel minder vermogen nodig, en slaat daarmee twee vliegen in één klap. “Het verbruik en daarmee de kosten zijn natuurlijk ook aanzienlijk minder waarmee we ook een stevige bijdrage leveren aan de verduurzaming van De Kuip.” Zowel qua verduurzaming als de gevolgen van de energiecrisis, heeft Feyenoord hier dus baat bij. “Vanuit de supporters hoek zijn er al diverse reacties geweest: veel positieve reacties vanwege de stap in duurzaamheid die we hiermee zetten, maar er zijn natuurlijk ook wat supporters die moeten wennen aan de rechthoekige lampen,” laat de voetbalclub weten.

Veel reacties op uitspraak directeur van Feyenoord

Ondanks de volgens Feyenoord positieve reacties, is er veel ophef ontstaan rondom de reactie van Jan van Merwijk in het interview van het AD.

“Nou, met zulke nostalgie heb ik zelf niet zoveel. Dus nee. In 1994 werkte ik hier trouwens ook nog niet. Maar ik ga eind dit jaar weg. Dus misschien krijg ik er wel eentje als afscheidscadeau.” aldus Jan van Merwijk. Dit schoot bij sommige Rotterdammers in het verkeerde keelgatVeiling van nostalgie

Tot 12 december worden er van de 277 lampen 200 geveild. Deze kunnen niet meer gebruikt worden, en zullen dus dienen als decoratie. De overige lampen zullen worden getoond in het museum van de club. De opbrengst van de veiling, gaat naar het goede doel, namelijk de Feyenoord-foundation. Het hoogste bod voor de stadionlampen uit de jaren 90 staat momenteel op ruim 600 euro.