De strijd van een psychoot

Verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen acties en hiervan de consequenties dragen is het doorlopende thema in het nieuwe, tweede boek van Ganimet Hendrison; ‘ De strijd van een psychoot’.
Het boek is de opvolger van ‘De weg van een psychoot’. Ganimet schrijft onder zijn pseudoniem Jake Dutch. In dit boek neemt hij je mee in zijn levensverhaal met diepe dalen en hoge toppen. Hij beschrijft een worsteling van vijftien jaar, waarin hij kampte met een bipolaire stoornis en het gebruik van verdovende middelen. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor zijn gedrag en keuzes in deze tijd, welke volgens hem niet alleen te wijden zijn aan de psychiatrische ziekte.

Na zijn tweede Tbs veroordeling nam hij het besluit om zijn leven drastisch om te gooien. In de instelling waar hij verbleef maakte hij de keuze om te gaan schrijven. Hij vindt het belangrijk om tegengeluid te laten horen over instellingen die vaak het onderwerp zijn van maatschappelijke commotie. Dutch beschrijft hoe deze tendensen invloed hebben gehad op zijn leven in de instelling waar hij lange tijd verbleef.