De taarten van Fröbel vind je nu ook in deze bekende Rotterdamse horecagelegenheden

Fröbel, de lunchroom en bakkerij die mensen met een verstandelijke beperking een kans biedt, gaat taarten maken voor Hell’s Kitchen Horeca Groep. Saskia Warnaar, eigenaar van Fröbel, kijkt uit naar de samenwerking met de Rotterdamse horecagroep van Herman Hell: “Het is voor ons een mooi podium om ons verhaal te vertellen: mensen met een verstandelijke beperking kunnen dit ook!”
Vooralsnog zijn de taarten alleen te verkrijgen in het Zalmhuis, maar de lekkernijen zijn snel in andere locaties van het horeca-imperium van Herman Hell te koop. Bekende horecagelegenheden die onder Hell’s Kitchen Horeca Groep vallen zijn onder meer Sijf, NRC, Café Van Zanten en het Zalmhuis.

De samenwerking met Herman Hell was snel beklonken. De vriend van Saskia deed op een kerstborrel in het Zalmhuis een goed woordje voor Fröbel. Een maand later kon de bakkerij zich opmaken om te leveren aan het Zalmhuis. “Herman Hell is een van de meest toonaangevende horeca-ondernemers van Rotterdam en het is bekend dat hij andere Rotterdamse ondernemingen graag een kans geeft”, zegt Saskia.

Nu de nieuwe opdrachtgever binnen is gehaald, moeten er een stuk meer taarten geleverd worden, maar daar maakt Saskia zich geen zorgen over. “We leveren al taarten voor het ABN-tennistoernooi en op dit moment ook voor het Internationaal Filmfestival, dus ik weet zeker dat dat geen probleem wordt.”

De taarten worden gemaakt in de speciale bakkerij van Fröbel. De lunchroom werd tweeënhalf jaar geleden opgericht door Saskia Warnaar om mensen met een verstandelijke beperking een plaats in de maatschappij te bieden en een kans te geven om zich te ontwikkelen. Inmiddels zijn er lunchrooms aan de Westerstraat in het centrum en de Carnissedreef in Charlois.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat