De vakjury van filmwedstrijd AD Sportfilmfestival Rotterdam 2017 is bepaald

Nathan Rutjes, Quintis Ristie, Jan Dirk Stouten en AD-journalist Ab Zagt gaan de stoelen van de vakjury van de filmwedstrijd van het Sportfilmfestival Rotterdam vullen. De wedstrijd is is georganiseerd door de organisatie, Rotterdam Topsport, OPEN Rotterdam en het crowdfundingsplatform Cinecrowd.

Rutjes maakte in oktober zijn tv-debuut op OPEN Rotterdam met de serie Plus voor de Stad. Quintis Ristie neemt zitting in de jury namens OPEN Rotterdam.

In december zijn er vier filmplannen geselecteerd die voor eind maart 2017 gerealiseerd moeten worden. Drie van de vier projecten zijn erin geslaagd om hun filmbudget aan te vullen met crowdfunding. Op vrijdagavond 7 april zal de première van de films plaatsvinden. Tijdens deze avond zal de winnaar bekendgemaakt worden.

De partijen die in de race zijn voor de titel ‘Beste sportfilm’ zijn Gewond goud, 4 x 1 en Zone 5314. De winnaar van de beste film gaat met een cheque van tweeduizend euro naar huis.

Het AD Sportfilmfestival vindt plaats op 6, 7 en 8 april 2017 in Cinerama Filmtheater in Rotterdam. Op OPEN Rotterdam zijn de films vervolgens voor het eerst te zien.