De Vlaggenparade: Een warm welkom voor alle nationaliteiten

De Vlaggenparade op de Boompjeskade is een warm welkom aan alle nationaliteiten in Rotterdam. Daarom dient elke mast op de Boompjes als een eigen mini-ambassade. Deze nieuwe Rotterdammers vertellen over het leven dat zij hier opbouwen en hoe zij hun toekomst voor zich zien.

Wat voor werk doen zij nu, hoe ziet hun sociale leven er uit en hoe kijken ze naar Rotterdam? Daarnaast vertellen ze iets over hun land van herkomst en hoe zij hun eigen toekomst in de stad voor zich zien. De Vlaggenparade maakte in 2019 een eerste seizoen van deze serie. Deze afleveringen zond OPEN Rotterdam destijds uit.

Aflevering 2 –  Bosnië 
Amna Zulum is 49 jaar en geboren in Bosnië. Toen de oorlog begon is ze gevlucht en in Rotterdam terecht gekomen. 5 jaar geleden begon ze een espresso bar met twee vrienden waar ze de twee culturen samen brengt.  

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/7T6y8U9GxKI” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Aflevering 1 – Afghanistan
Homeira Hakimi is 29 jaar en geboren in Afghanistan. Toen ze drie jaar was vluchtten haar ouders vanuit Afghanistan naar Nederland. “Als ik de stad zie dan merk ik dat ik daar kriebels van krijg”, vertelt ze trots. Homeira woont nu al acht jaar in Rotterdam en hoopt dat ze voor altijd in de stad kan blijven wonen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat