De winnaar van Fanatics 2022 weet het zeker: ‘Hard work pays off!’

Kriebels in de buik, zweethandjes, de gebruikelijke hectiek. De Rotterdamse talenten die het tegen elkaar opnamen bij talentenjacht Fanatics op 21 april in de Maassilo hebben hun best gedaan. En de winnaar is…

Daarvoor moet je onderstaande video kijken. Alida Dors, artistiek leider van Theater Rotterdam, was een van de juryleden. “Met heel veel plezier. Ik ben super nieuwsgierig”, reageert ze aan het begin van de avond. “Ik ga vooral letten op enthousiasme, maar ook op hoe er gecommuniceerd wordt met het publiek. Ik denk ook een soort eigenheid: wat is je eigen verhaal, wat is de vorm die je gevonden hebt die bij je past? Own the stage en geniet ervan!”

In totaal deden negen verschillende acts mee. Er was muziek, dans, zang, rap, spoken-word en mode te zien en te horen. De winnaar van de juryprijs ging naar huis met een cheque ter waarde van 2000 euro. Ook was er een publieksprijs ter waarde van 500 euro. Fanatics is een samenwerking van Maak Mee In je Wijk, Quardin, 010Jam, SKVR en Gemeente Rotterdam.

In deze serie volgen we Maak Mee In Je Wijk, een initiatief van O. Festival Rotterdam, Cultuur Concreet en Fanatics om kunst en cultuur terug te brengen naar de Rotterdamse wijken. Alle afleveringen over de Rotterdamse Wijken Show en Fanatics zijn hier terug te zien.