De zuidkant van Rotterdam maakt een feest van Koningsdag

Ondanks het weer was er genoeg te doen deze Koningsdag. In twee teams verkennen OPEN collega’s de activiteiten en feesten in heel Rotterdam. Reporter Julyan gaat op stap met camjo Justin in o.a. Hoogvliet, Pernis, Rozenburg en Charlois.

Aan de zuidkant van Rotterdam lieten ze hun Koningsdag niet verpesten. Ondanks momenten van extreem slecht weer stonden de auto’s in Rozenburg rijen dik, bezocht Hoogvliet massaal de vrijmarkt en kon je je geluk weer beproeven op de mini-kermis in Charlois.

En hoewel het weer niet zo aangenaam was als de afgelopen jaren, vonden de vele mensen het alleszins meevallen: “Ach, het heeft wel wat geregend, maar het is lang niet zo erg als iedereen voorspelde,” aldus de bestuurder van de paardentram in Pernis.

Ook de diverse mensen op de vrijmarkten, zoals die in Hoogvliet, waren tevreden over de omzet die toch hoger uit viel dan vooraf werd verwacht: “We hadden hele lage verwachtingen, maar toch hebben we al aardig wat verkocht. Dat stemt mij toch wel tevreden.”