Deel van de Binnenrotte stroomt vol voor demonstratie tegen racisme en fascisme

Deel van de Binnenrotte stroomt vol voor demonstratie tegen racisme en fascisme

Honderden demonstranten staan vanmiddag op de Binnenrotte om te demonstreren tegen racisme en fascisme. Ook op andere plekken in het land wordt gedemonstreerd, waaronder in Amsterdam, Den Haag en Groningen. Sinds 1966 is 21 maart de Internationale Dag tegen Racisme, maar dat is niet de enige reden waarom de demonstranten samenkomen.

“De strijd tegen institutioneel racisme is nog nodig”, aldus Comité 21 Maart, de organisatie achter het protest. De organisatie vindt dat de gemeente Rotterdam te weinig doet om burgers te beschermen tegen racisme. Bovendien zijn de verkiezingsresultaten een reden voor een protest. “De uitslagen laten een ruk naar rechts zien. Linkse partijen verliezen enorm.” Met de demonstratie willen de betogers een signaal afgeven aan de regering.

Tijdens de demonstratie spreken onder meer een vluchteling die in kamp Moria zat, Elvin Rigters (Kick Out Zwarte Piet en Black Lives Matter) en Sandra Salome, voorzitter Bij1 Rotterdam. Ook zijn er voordrachten van verschillende spoken wordartiesten.