Deelnemers avondvierdaagse Delfshaven nemen Depot Boijmans over

Na twee jaar afwezigheid door corona wordt deze week door heel Rotterdam weer de avondvierdaagse gelopen. Om de scholieren extra feestelijk te verwelkomen, had de organisatie van Avondvierdaagse Delfshaven dit jaar wat bijzonders in petto: de wandeling ging door depot Boijmans van Beuningen

Ruim duizend basisschoolscholieren hadden zich dit jaar aangemeld bij de organisatie, die vooral bestaat uit ouders. “Het mooie is dat het kinderen zijn van allemaal verschillende scholen uit de omgeving van Delfshaven, en zo lopen we met een stoet aan diversiteit door de stad”, vertelt medeorganisator Sena Centinel.

Het evenement in Delfshaven is behoorlijk populair en volgens medeorganisator André is dat omdat de organisatie er toch altijd wat speciaals van probeert te maken: “Zo’n beetje iedere wijk organiseert een avondvierdaagse, die van ons is bijzonder omdat we er ieder jaar een leuke verrassing in stoppen. Bij mijn weten zijn wij de grootste avondvierdaagse van Rotterdam.” “Die verrassingen vergeten ze niet, die kinderen”, voegt Sena toe. “Wij zijn bijvoorbeeld een keer naar het toen nieuwe Erasmus ziekenhuis geweest, en daar stonden rijen met ziekenhuismedewerkers raketjes uit te delen, dat vonden ze geweldig.”

Dit jaar is de verrassing dus het Depot, waar de scholieren werden opgewacht door Daniël Bouw, hoofd marketing en communicatie van Boijmans van Beuningen. “Wij doen dit omdat we vinden dat het gebouw en de kunstcollectie van de Rotterdammers is, het zijn Rotterdamse kinderen dus het is hun bezit. We willen heel graag dat ze zich welkom voelen en dat ze dit nooit meer vergeten.”