Delfshaven Helpt brengt maaltijden rond en verzorgt laptops voor thuiswerkende schoolkinderen

Door heel Rotterdam zijn er initiatieven om mensen door deze coronacrisis heen te helpen. Zo ook in Delfshaven. Verschillende groepen hebben zich verenigd in Delfshavenhelpt.nl. Zij koken bijvoorbeeld maaltijden voor bewoners die ziek zijn, of de deur niet uit durven. Maar ook is er een actie opgezet om laptops te verzamelen voor thuisblijvende schoolkinderen.
“Wij bieden nu bij de mensen die het echt nodig hebben thuis maaltijden aan. Daarnaast hebben we voor de kinderen die thuis zitten elke dag een kinderkrant. Daar staan leuke dingen in en dan heeft een kind ook iedere dag een klein dingetje om naar uit te kijken”, zegt Marian van Veen. Zij zorgt er met haar team voor dat zo’n 40 mensen van maandag tot en met donderdag in de middag te eten hebben. Dat is helemaal gratis en er is nog ruimte voor meer mensen. Zij verwacht dat haar team in totaal ongeveer 60 maaltijden per dag kan bereiden. “We hebben één kok en ongeveer drie á vier bezorgers. Normaal lopen hier bij het buurtsteunpunt wel honderden mensen in en uit op één dag”, vertelt ze.

Silvie Raap verzamelt laptops voor Delfshaven Helpt. Kinderen krijgen nu natuurlijk thuis les, maar niet iedereen heeft een computer thuis. “Scholen hebben aan veel leerlingen gevraagd: ‘Ben je in staat om online huiswerk te doen?’ Dus daar hebben veel mensen ‘ja’ op gezegd, maar sommige kinderen zitten op hun mobiel te werken of er is één laptop voor vier kinderen. Als iedereen dan zijn huiswerk moet maken, dan gaat dat niet”, zegt Silvie. “We hebben ondertussen ruim 100.000 euro opgehaald en het komt er dan op neer dat we ongeveer 600 laptops aan het uitdelen zijn”, besluit zij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter