Delfshaven rijp voor hockeyclub

Een half jaar geleden begon de geboorte van Hockeyclub Delfshaven op Facebook. De huidige voorzitter en Annemieke van Wegen troffen elkaar op het sociale net en hadden dezelfde interesse: een hockeyvereniging uit de grond stampen in Rotterdam-West.

Nu geeft de club een hockeyclinic in Sporthal West om de kinderen uit de buurt kennis te laten maken met deze sport. Daarnaast worden er vier talenten gescout die een lidmaatschap van een jaar en hockeyuitrusting winnen. Als er aan het eind van dit jaar genoeg aanmeldingen zijn dan kan de eerste hockeybal al na de zomer gaan rollen.

Volgens Annemieke van Wegen is hockeysport toe aan verandering. ‘De sport moet uit het ons-kent-ons-wereldje stappen. Ik sta te kijken van het balgevoel van die Marokkaanse jongetjes hier. Binnen een korte tijd hebben zij allerlei technieken onder controle.’ Van Wegen strijd ervoor om de sport minder elitair te maken en open te stellen voor iedereen. Die jongetjes zie ik heel graag staan in jong-oranje, en als ze uit Delfshaven komen is dat helemaal mooi natuurlijk.’