Derek Otte nieuwe stadsdichter Rotterdam

Derek Otte is de nieuwe stadsdichter van Rotterdam. Dat maakte cultuurwethouder Pex Langenberg vandaag bekend in het Bibliotheektheater van Bibliotheek Rotterdam, aan het begin van de Poëzieweek. Derek Otte volgt Hester Knibbe op die de afgelopen twee jaar stadsdichter van de stad was. Met Otte kiest de stad voor een dichter die zich onder andere heeft bewezen in het genre spoken word.

“Door middel van spoken word, versjes en korte verhalen toont Derek Otte een grote veelzijdigheid en productiviteit. Hij is in staat de moderne stad in taal te vangen, is als geen ander thuis op het podium en weet een breed en divers publiek te bereiken.“, aldus de Commissie Stadsdichter die bestaat uit leden uit het literaire Rotterdamse circuit.

Voorzitter is Bas Kwakman (directeur Poetry International), de leden zijn Giel van Strien (directeur Passionate Bulkboek) en Diana Chin-a-Fat (artistiek leider stichting Huis van Gedichten in Den Haag en tot medio 2016 coördinator Schrijversschool SKVR).

Waarschijnlijk heb je het werk van Derek Otte regelmatig gezien, want zijn woorden zijn te zien in de vertrek- en aankomsthal op Rotterdam The Hague Airport.

Derek Otte bracht 2015 zijn eerste bundel uit, Regelgeving en is nu druk bezig met zijn tweede dichtbundel, TOFLOF. Daarnaast werkt hij ook met jongeren samen voor het literaire podium Paginagroots in de Rotterdamse Schouwburg. Otte geeft workshops bij onder meer Nowhere en SKVR en hij is docent aan de Hogeschool Rotterdam, waar hij het door hem zelf opgezette vak Spoken Word geeft. Derek Otte beschrijft zichzelf onder andere met de woorden: “Dagdromer, nachtdier. Woordenschat, dadendrang. Weldoener, niet-slaper. Taalpurist. Gevoelschmens, straatwijze knuffel-Nederlander. Voltijd ADHD’er. Rotterdambassadeur met ochtendhumeur en taalsmid met het hart op de tong.”

Het stadsdichterschap is voor een periode van twee jaar. Het college van burgemeester en wethouders benoemt de stadsdichter en de Commissie Stadsdichter draagt hem of haar voor. De stadsdichter heeft als taak twee jaar lang gedichten te schrijven over de stad Rotterdam en de Rotterdamse actualiteit.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat