Deuren van Leeuwenhoek langzaam weer op een kiertje

De deuren van de Leeuwenhoek gaan per 15 juni langzaam weer open. Op gecontroleerde wijze zal het vanaf dan mogelijk zijn om dan de bewoners te bezoeken.

De nieuwe bezoek maatregel is mogelijk nadat Humanitas een pilot deed bij locatie de Zilverlinde en door de eerdere versoepelingen op de locaties Wetering en Hofjes Hoogvliet. Nu er maar slechts een klein aantal bewoners in de Leeuwenhoek corona heeft, vindt de zorginstelling dat zij weer bezoek kunnen toelaten. Dit advies is goedgekeurd namens de cliëntenraad, de verpleegkundige adviesraad, de ondernemingsraad en de artsen van Humanitas.

Vele zieken
Begin april kwam de Leeuwenhoek veel in de media vanwege de vele corona gevallen binnen het verzorgingstehuis. Wij spraken destijds oud-zorgmedewerker en zorgmaatje Nelly Hoogvorst. Zij gaf aan dat deze bijzonder grote hoeveelheid corona zieken niet aan het zorgpersoneel te wijten is. Kort hierna besloot de zorginstelling alle patiënten met corona af te sluiten van mensen zonder corona. Hierdoor werden alle corona patiënten geïsoleerd om zo de verspreiding tegen te gaan. Met positief resultaat blijkt.

Bezoekregeling
In de week van 8 tot en met 12 juni gaat humanitas gesprekken aan met de bewoners en hun eerste contactpersonen om hun wensen rondom het bezoek te inventariseren. Hierna zal er een schema komen waaruit kan worden opgemaakt wanneer iemand een bewoner kan bezoeken.

Naast het fysieke bezoek blijft het online bezoek nog steeds mogelijk voor bewoners en hun familieleden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat