Deze activiteiten vinden plaats tijdens Black History Month in Rotterdam

In de Verenigde Staten staat februari in het teken van Black History Month. Tijdens deze maand wordt de (onderbelichte) zwarte geschiedenis gevierd. In Rotterdam organiseert studentenvereniging INCLUDED verschillende activiteiten die aandacht besteden aan de koloniale geschiedenis van de stad, zwarte en bi-culturele identiteiten en zwarte helden. 

Er vinden deze maand nog twee activiteiten plaats. 

Paint and Sip
Tijdens Paint and Sip sessie historische zwarte helden op dinsdag 13 februari op de Hogeschool Rotterdam Museumpark. Tijdens de sessie wordt je gestimuleerd te schilderen, een drankje te drinken en met elkaar in gesprek te gaan. 

Theatervoorstelling Parbo Oema
Parbo Oema is geschreven door Rosa Weekers. Rosa is geen vreemde bij OPEN: in dit item uit 2019 vertelt Rosa waar Parbo Oema over gaat. We vroegen Rosa wat er is veranderd binnen haar zoektocht van drie jaar geleden. Rosa geeft aan dat ze inmiddels heeft losgelaten wat de maatschappij vindt dat een Surinaamse vrouw moet zijn: “Wat ik ben en wie ik ben, kan mij niet ontnomen worden ongeacht wat andere mensen vinden of denken”.

Na de voorstelling zal een panel talk plaatsvinden over het stuk van Rosa. Parbo Oema is nog te zien op woensdag 22 februari het Bibliotheektheater.

INCLUDED
INCLUDED is een community/organisatie op de Hogeschool Rotterdam die zich inzet om verbondenheid te creëren op school en zodoende de inclusie te vergroten. Dit doen ze door verhalen en kennis met elkaar te delen, door bewustheid te creëren en te zorgen dat iedere medewerker en student zich thuis voelt. INCLUDED organiseert in februari 2023 een masterclass, een Paint and Sip sessie en een theatervoorstelling om verschillende thema’s, tijdens Black History Month, bespreekbaar te maken.