Rosa Weekers vertelt vol trots over haar sterke Surinaamse voorbeeld vrouwen

“Ken je dat als je een vrouw ziet en je denkt: zo wil ik later zijn.” Rosa Weekers is een Surinaamse Rotterdammer. Ze is trots op haar Surinaamse roots. In haar voorstelling Fresh: Parbo Oema deelt zij het verhaal van drie sterke Surinaamse vrouwen uit haar leven.

De drie belangrijke vrouwen uit haar leven zijn haar moeder, haar oma en overgrootoma. In de voorstelling Fresh: Parbo Oema richt zich op haar leven en de cultuur in Suriname. De gastvrijheid is iets wat zij vanaf kleins af aan heeft meegekregen. “Mijn oma staat heel de dag in de keuken en wanneer de gasten binnenkomen geeft ze snel drie kusjes en gaat weer door met werken. Tot laat in de avond gaat zij door en als zij klaar is, dan is het feestje ook alweer voorbij.”

Rosa is opgegroeid in Suriname en in Nederland. Tijdens haar opleiding aan de toneelschool in Nederland werd ze getraind tot een Nederlandse actrice. “Ik was heel erg bang om mijn Surinaamse cultuur kwijt te raken, want ik ben niet alleen Nederlands. Ik ben half.” Wanneer het leven te druk wordt, trekt ze zich terug naar Suriname, om weer tot rust te komen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat