Coronacoaches geven de Hoekse horeca tips voor de terrassen

Coronacoaches WOS

Het blijkt nog een hele klus te zijn om als horecazaak alle coronaregels op het terras te onthouden. Tot hoe laat mag je een biertje inschenken? Mag je een overkapping opzetten? Mogen bezoekers onder parasols schuilen voor regen? Voor al deze vragen kunnen Hoekse strandtenten terecht bij zogenoemde coronacoaches van de gemeente Rotterdam, die Rotterdamse horecazaken adviseren over de coronaregels op het terras. Onze collega’s van WOS gingen langs bij strandpaviljoen Villa on the Beach in Hoek van Holland om te kijken hoe dat gaat.

Foto: still uit reportage van WOS.

Jelle Tjelpa, één van de negen coronacoaches, ziet dat zijn advies nuttig is. Volgens hem verandert er elke week wel weer iets in de regels. Bovendien ontstaan er onduidelijke situaties en dan is de hulp van een coach welkom. Zo kreeg Martin van Woensel, de eigenaar van Villa on the Beach, eerder met een dilemma te maken: door de regen schuilden de bezoekers van de strandtent onder de parasol. “Mag dat wel?”, vraagt hij de coronacoaches.

Bekijk hieronder de reportage over de coronacoaches van WOS, de publieke omroep voor de gemeenten Westland, Maassluis en Midden-Delfland.

Boerenverstand gebruiken
Over dat soort dilemma’s adviseren de coronacoaches vooral om ‘boerenverstand’ te gebruiken. “Dan haal je ze even naar binnen, mondkapje op en laat je ze vast afrekenen. Bezoekers zijn tevreden, droog en kunnen hun weg vervolgen”, zegt coach Ron Hoogerwerf tegen WOS.

Marco Bunk van Koninklijke Horeca Nederland is in ieder geval erg blij dat de Rotterdamse gemeente horecaondernemers tegemoet komt met hulp van de coaches. Het is voor hem een ‘manier om horecagelegenheden ruimte te bieden om weer te kunnen ondernemen in deze moeilijke tijd’. Tientallen ondernemers zouden al gebruik maken van het advies van de coaches, schrijft WOS.